Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

likier kokosowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wiórki kokosowe 20 dag.
spirytus 1 szkl.
mleko skondensowane 1 puszka
mleko skondensowane niesłodzon 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: likier kokosowy

Wiórki zalać spirytusem (95 %).Zakręcić słój.Odstawić na około 10 dni.Często wstrząsając.Po tym czasie za pomocą gazy odcisnąć wiórki od alkoholu
(wiórki można zostawić i użyć do ciasta).Do garnka wlać mleko skondensowane słodzone i niesłodzone oraz alkohol.Całość zmiksować.Następnie przelać do butelek.Wstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 23.06.2013 10:28
musi być pyszny
Alex_M 19.06.2013 09:26
wspanialy!
TEtalicha 12.05.2013 20:56
fajna fotka
RenataZ-et 14.03.2013 21:54
super jest taki likier, mniamm ;)
Goya 17.01.2013 15:14
super
Goya 17.01.2013 15:14
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak