Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Likier kminkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kminkówka 1 litr
cukier 60 dkg
spirytus 1/2 litra
Kwas cytrynowy Prymat szczypta
olej anyżowy po 1 kropli
olej cytrynowy po 1 kropli

Przepis i sposób przygotowania na: Likier kminkowy

Przygotować kminkówkę wg przepisu http://www.doradcasmaku.pl/przepis/41378/kminkowka.html . Do 1 litra kminkówki dodajemy pół litra syropu o zawartości 60 dkg cukru i 1/2 litra spirytusu 95% oraz 1 kroplę olejku anyżowego, 1 kroplę olejku cytrynowego oraz szczyptę kwasku cytrynowego. Likier powinien dojrzewać przez miesiąc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 26.09.2011 10:17
super
RenataZ-et 02.09.2010 10:36
hmm, nie przepadam za kminkiem... za to bardzo lubię likiery... Nie ukrywam, że jestem bardzo ciekawa jak smakuje ten likier kminkowy.
Margo1 01.09.2010 16:50
lubię takie rzeczy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak