Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Likier jajeczny

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 6 szt
cukier 200 gram
cukier waniliowy 1
wódka 250 gram
mleko skondensowane niesłodzone 250 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Likier jajeczny

Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Stopniowo dodawać mleko skondensowane oraz wódkę. Następnie przelać likier do rondla i podgrzewać przez kilka minut cały czas mieszając. Później przelać do szklanej butelki, zakręcić i odstawić do przestygnięcia, a następnie wstawić do lodówki.
Smacznego :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 30.04.2015 12:56
musi byc pyszny
gibli 12.04.2015 11:52
lubię takie likiery
Stenka 11.04.2015 20:56
Lubię takie naleweczki
Jadwiga/Jaga85 11.04.2015 16:31
Coś pysznego!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak