Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

likier jajeczny

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtka jaj 5 szt
mleko 0,75 litr
spirytus 0,25 litr
cukier waniliowy 1 łyzeczka
wiórka kokosowe 0,25 dag
winiak 0,25 litr

Przepis i sposób przygotowania na: likier jajeczny

mleko zagotowac z wiorkami.ostudzic.zółtka utrzec z cukrem i cukrem waniliowym.dodac je do mleka i wlac do duzej butelki.dodac spirytus i winiak.silnie wstrzasnac butelka aby dobrze wymieszac zawartosc.odtsawic na trzy dni...NO TO SIUP ;D

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak