Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Likier Inka

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana kremówka 200 ml
mleko skondensowane 300 ml
Kawa zbożowa Inka 6 łyżek
cukier 6 łyżek
spirytus 200 ml
wódka 200 ml
woda 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Likier Inka

Mleko i kremówkę delikatnie podgrzewamy z cukrem i Inką aż kawa się nie rozpuści. Chłodzimy. Spirytus, wódkę i wodę mieszamy w czystej, wyparzonej butelce i dolewamy śmietankę z mlekiem i kawą. Dokładnie wstrząsamy i odkładamy do przegryzienia na kilka dni, aczkolwiek już po przygotowaniu jest pyszna ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kloruś 31.01.2017 21:41
bardzo dziękuję :)
KORAL 31.01.2017 17:15
fajny likierek :)
Edith85 31.01.2017 11:09
świetny przepis
Malinka 31.01.2017 10:08
Mniam, likier!
RenataZ-et 31.01.2017 08:47
uwielbiam takie likiery
Ola1984 31.01.2017 08:32
Świetny pomysł :) Pysznie wygląda :)
Iwusia 30.01.2017 23:59
chetnie bym skosztowała
norweska20 30.01.2017 23:43
bardzo lubię likiery więc i na ten bym się skusiła :)
MagdalenaIC 30.01.2017 23:23
Ciekawy likier
Renata9 30.01.2017 22:28
Chętnie bym spróbowała :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak