Likier czekoladowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czekolada mleczna

    100 g
  • kakao

    1 łyżka
  • śmietana 30%

    0,5 l
  • mleko skondensowane słodzone

    1/2 puszki
  • spirytus

    1 szkl
  • woda

    3/4 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czekoladę połamać na kawałki wlać 10 łyżek śmietany kremówki, dodać kakao i często mieszając rozpuścić w kąpieli wodnej. Ostudzoną czekoladę wymieszać z mlekiem skondensowanym i kremówką. Wszystko dokładnie wymieszać a na samym końcu wlać pomału spirytus wymieszany z wodą. Gotowy likier przelać do karafki i odstawić na 2 dni do przegryzienia się.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola1984 27.06.2017 12:48
Bardzo smaczny likier :)
pestka 27.06.2017 11:10
wygląda bardzo smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat