Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

Likier czekoladowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada mleczna
100 g
kakao
1 łyżka
śmietana 30%
0,5 l
mleko skondensowane
1/2 puszki
spirytus
1 szkl
woda
3/4 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Likier czekoladowy

Czekoladę połamać na kawałki wlać 10 łyżek śmietany kremówki, dodać kakao i często mieszając rozpuścić w kąpieli wodnej. Ostudzoną czekoladę wymieszać z mlekiem skondensowanym i kremówką. Wszystko dokładnie wymieszać a na samym końcu wlać pomału spirytus wymieszany z wodą. Gotowy likier przelać do karafki i odstawić na 2 dni do przegryzienia się.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 27.06.2017 12:48
Bardzo smaczny likier :)
pestka 27.06.2017 11:10
wygląda bardzo smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak