Likier cytrynowy

Likier cytrynowy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cytryny

    3
  • cukier

    0,5 kg
  • spirytus

    1 l
  • woda

    1 l
  • syrop ziemniaczany

    1 łyżka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Likier cytrynowy

Cytryny obrać wycisnąć z nich sok, skórkę zaś pokroić drobno, dodać do tego cukier i syrop. Następnie zagotować z wodą, po czym przecedzic przez gazę. Podgrzać i dodać spirytusu. Po wystudzeniu przelać do butelek. Jesli ktoś lubi słodszy i gęstszy musi dodać więcej cukru i 2 łyżki syropu

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

kielcok1 17.12.2011 14:11
dobry
rakow2
rakow2 11.05.2011 15:28
popiłoby się
berys18 27.04.2011 08:24
napewno smaczne
Krzysztof42 03.10.2010 15:29
mocna sprawa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat