Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

likier cynamonowy

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cynamom starty 1 łyżeczka
woda 0,5 l
cukier 250 gram
Goździki całe Prymat 4 szt
wódka 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: likier cynamonowy

Kroki postępowania

1
Wodę zagotowuję z cukrem do pełnego rozpuszczenia cukru. Odkładam do wystygnięcia.
Krok 1 - likier cynamonowy foto
2
Dodaję cynamon i goździki oraz wódkę, przelewam do butelki (zakręcam), odkładam na 2 dni w ciepłym miejscu.
Krok 2 - likier cynamonowy foto
3
Przez sitko przelewam do karafki, wyśmienite!
Krok 3 - likier cynamonowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 23.01.2013 14:35
Musi być pycha! Adrian daj więcej oktanów i pochwal się efektem :)
Iwka 23.01.2013 13:46
musi być pyszny
edi 23.01.2013 13:28
super
Adrian3 23.01.2013 13:24
spokojnie:) mam doświadczenie:) napewno dobiorę odpowiednie proporcję:)
ilka_86 23.01.2013 13:23
wspaniale wygląda
Noruas 23.01.2013 13:03
Jak najbardziej pasuje, zwróć tylko uwagę na %, moje wersja jest bardzo delikatna więc możesz poszaleć :P
Adrian3 23.01.2013 12:53
Super:) Wypróbuję na spirytusie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak