Letnie leczo

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidor

    2 sztuki
  • marchewka

    2 sztuki
  • pieczarka

    3 sztuki
  • koncentrat pomidorowy

    3 łyżki
  • zioła prowansalkie Prymat

  • woda

    6 szklanka
  • wędzonka

    20 dkg
  • papryka zielona

    1 sztuka
  • papryka żółta

    1 sztuka
  • papryka czerwona

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gotujemy wodę z rosołkiem, lub dodajemy 2-3 chochelki rosołu. Po zagotowaniu wsypujemy wszystkie warzywa i mięso. Gotujemy ok 15- 20 minut, a warzywa się uduszą.
Dodajemy koncentrat i przyprawy do smaku. Posypujemy szczypiorkiem.
SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iknkirke 20.07.2010 10:44
bardzo lubię leczo

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat