Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Letnia zupka kalafiorowo - pomidorowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalafior 1/2
marchew 1
pomidor 1
masło 1 łyżka
śmietana 30% 50 g
sól
pieprz
kurkuma
przyprawa uniwersalna 1/2 lyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Letnia zupka kalafiorowo - pomidorowa

Kalafior podzielić na różyczki, dokładnie umyć. Marchew obrać, umyć i pokroić w plasterki. Przelożyć do garnka, zalać wodą i doprowadzić do wrzenia. Dodać przyprawy, gotować 10 min. Pomidora sparzyć,obrać ze skórki i pokroić w kosteczkę, wrzucić do zupy, gotować kolejne 5 min. Na końcu dodać masło i śmietankę i jeszcze chwilę podgrzewać.
Można podawać np z grubym makaronem.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 01.07.2015 19:45
fajny lekki kalafiorek
marcia7 01.07.2015 18:56
kojarzy się faktycznie z latem
Ewa Wojtaszko 01.07.2015 15:43
u mnie wczoraj była kalafiorowa :) pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak