LETNIA ZUPA WIELOOWOCOWA

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • porzeczki czerwone

    1 szkl
  • porzeczki czarne

    1 szkl
  • agrest

    1 szkl
  • wiśnie

    1 szkl
  • miód

    5 łyżki
  • Goździki całe Prymat

  • mąka ziemniaczana

    1 łyzka
  • śmietana 22%

    1 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Owoce przebrac i umyć, zalać zimną wodą, dodać gozdziki, gotowac 15 minut. pod koniec gotowania dosłodzic miodem lub cukrem.
Mąke rozprowadzic w zimnej wodzie i zupie, doprowadzic do wrzenia. podawac ze śmietanką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat