Letnia jajecznica z fasolką szparagową

Letnia jajecznica z fasolką szparagową

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasolka szparagowa

    100 gram
  • cukinia

    1/4 sztuki
  • papryka czerwona

    1/8 sztuki
  • jajko

    3 sztuki
  • masło

    1 łyżeczka
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Letnia jajecznica z fasolką szparagową

Warzywa umyć i dobrze osuszyć. Paprykę i cukinie pokroić w drobną kostkę. Fasolce obciąć ogonki i pokroić na małe kawałeczki. Na patelni roztopić masło i wrzucić fasolkę. Zeszklić ją a następnie dodać około 3-4 łyżki i przykryć pokrywką i udusić do miękkości. Gdy to się stanie dodać cukinię i paprykę i smażyć razem jeszcze około 3 minuty. Wbić jajka i doprawić do smaku solą, pieprzem i świeżo mielonym chili i smażyć do ulubionego stopnia ścięcia jajek. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

VioletoweKucharzenie 02.11.2014 11:20
ale wypasiona jajeczniczka!
cukiereczek 02.11.2014 07:47
na bogato Lubię to !
Róża1 01.11.2014 22:30
ale kolorowo !!!!! i na pewno bardzo smacznie :-).
RenataZ-et 01.11.2014 22:07
bardzo kolorowa i pewnie pyszna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat