Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Letnia jajecznica z fasolką szparagową

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 100 gram
cukinia 1/4 sztuki
papryka czerwona 1/8 sztuki
jajko 3 sztuki
masło 1 łyżeczka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Letnia jajecznica z fasolką szparagową

Warzywa umyć i dobrze osuszyć. Paprykę i cukinie pokroić w drobną kostkę. Fasolce obciąć ogonki i pokroić na małe kawałeczki. Na patelni roztopić masło i wrzucić fasolkę. Zeszklić ją a następnie dodać około 3-4 łyżki i przykryć pokrywką i udusić do miękkości. Gdy to się stanie dodać cukinię i paprykę i smażyć razem jeszcze około 3 minuty. Wbić jajka i doprawić do smaku solą, pieprzem i świeżo mielonym chili i smażyć do ulubionego stopnia ścięcia jajek. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

VioletoweKucharzenie 02.11.2014 11:20
ale wypasiona jajeczniczka!
cukiereczek 02.11.2014 07:47
na bogato Lubię to !
Róża1 01.11.2014 22:30
ale kolorowo !!!!! i na pewno bardzo smacznie :-).
RenataZ-et 01.11.2014 22:07
bardzo kolorowa i pewnie pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak