Letnia frittata z bobem i fasolką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    6 sztuk
  • marchewki młode

    4 sz
  • fasolka zielona i żółta

    15 strąków
  • sól

    1 do smaku
  • pieprz

    1 do smaku
  • koperek posiekany świeży

    2 łyżki
  • pietruszka natka

    1 gałązka
  • bób

    3/4 szklanki
  • groszek zielony

    3 obrany
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Letnia frittata z bobem i fasolką foto
Jaja wbijam do naczynia i roztrzepuję mikserem, dodaję, sol , pieprz. Fasolkę obieram, marchewkę też, i gotuję razem z bobem w osolonej wodzie około 4 minuty.
Krok 2 - Letnia frittata z bobem i fasolką foto
Warzywa wyjmuję i wrzucam groszek zielony który gotuję około 2 minuty. Bób obieram z błonek. Fasolkę kroję na kawałki, marchewkę też. Do masy jajecznej dodaję wszystkie warzywa. Zostawiam dwie marchewki do ozdoby. Masę jajeczną wylewam na patelnie i pod przykryciem na wolnym ogniu smażę około 20 minut.
Krok 3 - Letnia frittata z bobem i fasolką foto
Frittata musi się ściąć na środku. Talerz dekoruję pietruszką, i gwiazdkami z marchewek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (20)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Noruas 09.03.2014 00:45
bardzo oryginalnie!
Bernadeta1 31.01.2014 09:59
Twoje przepisy to zawsze kulinarne arcydzieła
pierniczkowo 08.08.2013 13:34
skąd bierzesz takie smakowite pomysły?
Kuchenka 04.08.2013 13:52
pięknie wygląda
Stenka 04.08.2013 09:01
ciekawy przepis
Alex_M 25.07.2013 11:21
smakowicie wyglada :)
Łucja 24.07.2013 23:01
wygląda wspaniale :) smak też zapewne doskonały :)
Agnieszka_B 24.07.2013 22:56
Zapowiada się bardzo smacznie :)
alaaa 24.07.2013 18:48
ale smakowitości
jerzy3 24.07.2013 17:39
wygląda bardzo letnio

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat