Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
mała łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
Biszkopt
-
jajka
3 sztuki -
mąka pszenna
3 łyżki -
mąka ziemniaczana
3 łyżki -
cukier
6 łyżka -
proszek do pieczenia
1/2 łyżeczki -
kakao
2 łyzeczki
Masa
-
brzoskwinie
3-4 sztuki -
cukier waniliowy
2 łyżki -
śmietana 30%
250 ml -
żelatyna
2 łyżeczki
Dodatkowo
-
brzoskwinie
1,5 sztuki
Sposób przygotowania
Kroki postępowania







Wstawić do lodówki na około 5-6 godzin. Dekoracja: Stężony torcik wyjąć i posmarować wierzch cienką warstwą ubitej śmietany. Na rancie zrobić ozdobne rozetki z reszty kremówki i dać perełki. Owoce obrać, pozbawić pestek i pokroić na plasterki. Ułożyć dekoracyjnie na środku tortu. Boki obsypać wiórkami. Schłodzić jeszcze z godzinę. Smacznego!
Komentarze (20)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (10)