Letni sernik z jagodami i truskawkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana 30%

    500 g
  • jogurt naturalny

    300 g
  • herbatniki

    170 g
  • masło

    80 g
  • galaretka

    1 sztuka
  • truskawki

    300 g
  • jagody

    200 g
  • żelatyna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śmietanę ubijamy z cukrem, łączymy z jogurtem i z ostudzoną żelatyną. Herbatniki miksujemy w blenderze, mieszamy z roztopionym masłem, aby ciastka były podobne do mokrego piasku. Tortownicę wykładamy folią spożywczą, wykładamy masę z ciastek, wyrównujemy łyżką mocno dociskając do dna. Masę białą wylewamy na dno tortownicy i wyrównujemy powierzchnie łyżką. Wstawiamy na pół godziny do lodówki. Wierzch dekorujemy owocami oraz zalewamy tężejącą galaretką.
Torcik schładzamy około 2 godzin w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
babi17 11.12.2012 18:43
pyszny deser , uwielbiam z jagodami
Małgorzata106 25.04.2012 17:10
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat