Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Letni obiad

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
fasolka szparagowa 750 g
ziemniaki młode
natka pietruszki 1 pęczek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
olej rzepakowy 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
marchewka 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Letni obiad

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obrać i gotować w osolonej wodzie do miękkości.
Krok 1 - Letni obiad foto
2
Fasolkę i marchewkę umyć. Fasolkę obrać z końcówek. Marchewkę oskrobać. Warzywa razem gotować w osolonej wodzie do miękkości.Odlać wodę z warzyw. Następnie w garnku rozgrzać olej i dodać do niego bułkę tartą, warzywa wrzucić do garnka i wymieszać.
Krok 2 - Letni obiad foto
3
Pietruszkę umyć i posiekać.
Krok 3 - Letni obiad foto
4
Na patelni rozgrzać olej i usmażyć jajka sadzone.
Krok 4 - Letni obiad foto
5
Ziemniaki, fasolkę, marchewkę i jajka przełożyć na talerz i posypać natką pietruszki.
Krok 5 - Letni obiad foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak