Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leszcz w panierce

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

leszcz 2 szt
sól do smaku
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku
ząbki czosnku 4 szt
jajko 1 szt
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyzeczka
mąka do obtoczenia
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Leszcz w panierce

Leszcza dokładnie umyć, oczyścić z łusek, posypać na zewnątrz i od środka solą,pieprzem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Tak przygotowaną rybę wstawić do lodówki na 3 godziny. Jajka roztrzepać widelcem, dodać przyprawę do ryb i wymieszać. Rybę panierować najpierw w mące, roztrzepanym jajku, bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 30.06.2017 22:02
smaczna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak