Leszcz w panierce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • leszcz

    2 szt
  • sól do smaku

  • Pieprz cytrynowy mielony Prymat

    do smaku
  • ząbki czosnku

    4 szt
  • jajka

    1 szt
  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

    1 łyzeczka
  • mąka

    do obtoczenia
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    do obtoczenia
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Leszcza dokładnie umyć, oczyścić z łusek, posypać na zewnątrz i od środka solą,pieprzem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Tak przygotowaną rybę wstawić do lodówki na 3 godziny. Jajka roztrzepać widelcem, dodać przyprawę do ryb i wymieszać. Rybę panierować najpierw w mące, roztrzepanym jajku, bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 30.06.2017 22:02
smaczna rybka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat