Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leszcz smażony w ziołach

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

leszcz 1 kg
estragon 1 łyżeczka
cząber 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżka
mąka 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Leszcz smażony w ziołach

Leszcza sprawiamy, dzielimy na dzwonka. Posypujemy solą i pieprzem. Na talerzyku mieszamy mąkę z przyprawą do ryb i ziołami. Obtaczamy kawałki ryby w tej mieszance, smażymy na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak