Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leszcz smażony

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

leszcz 3 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
mąka pszenna 3 łyżki
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Leszcz smażony

Kroki postępowania

1
Leszcza czyścimy, patroszymy, dzielimy na dzwonki i myjemy. Umyte dzwonki lekko osuszamy ręczniczkami kuchennymi i solimy.
Krok 1 - Leszcz smażony foto
2
Bułkę tarta mieszamy z mąką pszenną. W gotowej panierce obtaczamy każdy kawałek.
Krok 2 - Leszcz smażony foto
3
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy rybę z obu stron na złoty kolor. Smacznego
Krok 3 - Leszcz smażony foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakowita 25.05.2013 20:20
pyszna rybka -polecam
Rafał10 19.09.2012 09:11
mniam! Uwielbiam rybki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak