Leszcz smażony

Leszcz smażony

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • leszcz

    3 sztuki
  • bułka tarta

    3 łyżki
  • mąka pszenna

    3 łyżki
  • sól

    do smaku
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Leszcz smażony foto
Leszcza czyścimy, patroszymy, dzielimy na dzwonki i myjemy. Umyte dzwonki lekko osuszamy ręczniczkami kuchennymi i solimy.
Krok 2 - Leszcz smażony foto
Bułkę tarta mieszamy z mąką pszenną. W gotowej panierce obtaczamy każdy kawałek.
Krok 3 - Leszcz smażony foto
Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy rybę z obu stron na złoty kolor. Smacznego

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

smakowita

25.05.2013 20:20
pyszna rybka -polecam

Rafał10

19.09.2012 09:11
mniam! Uwielbiam rybki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat