Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leszcz po poznańsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

leszcz 1 kg
mąka ziemniaczana 50 g
masło 150 g
mąka 60 g
mleko 2 szkl
jabłko 1 szt
cebula 60 g
sól do smaku
rosół drobiowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Leszcz po poznańsku

Leszcza oczyścić,wyfiletować,pokroić na kawałki,cebulę pokroić,podsmażyć na połowie ilości masła,wszystko zemleć,dodać mąkę ziemniaczaną,jajko,doprawić do smaku,dobrze wyrobić,z masy uformować podłużny wałek,posypać tartą bułką i ułożyć w brytfance wysmarowanej tłuszczem,wstawić do piekarnika i piec około 30 min,podlewając po wierzchu rosołemz rozpuszczonej w wodzie kostki,po upieczeniu dobrze ostudzić i pokrajaną podawać na gorąco,podgrzewając pokrajane porcje w sosach .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak