Leszcz po bosmańsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • leszcz

    800 g
  • mąka

    100 g
  • cebula

    100 g
  • masło

    60 g
  • olej

    100 g
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Leszcza oczyścić i nasolić,pokroić na porcje i obtoczyć w mące,usmażyć na oleju,cebulę pokroić w plasterki,osolić i usmażyć na maśle,następnie rybę przesypać usmażoną cebulą,przykryć i poddusić na małym ogniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat