LEŚNY MECH

LEŚNY MECH

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto

  • jajko

    4 sztuki
  • cukier

    1 szklanka
  • olej

    3\4 szklanki
  • mąka krupczatka

    2,5 szklanki
  • proszek do pieczenia

    3 łyzeczki
  • szpinak mrożony

    400 gram

Masa

  • śmietana kremówka

    400 ml
  • cukier puder

    2 łyżki
  • granat

    1-2 sztuki
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    2 łyzeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - LEŚNY MECH  foto
Jajka ubijamy z cukrem.
Krok 2 - LEŚNY MECH  foto
Dodajemy olej oraz ...
Krok 3 - LEŚNY MECH  foto
rozmrożony i odparowany szpinak.
Krok 4 - LEŚNY MECH  foto
Kolejno dodajemy mąkę krupczatkę i ..
Krok 5 - LEŚNY MECH  foto
miksujemy wszystkie składniki.
Krok 6 - LEŚNY MECH  foto
Ciasto przekładamy do formy i pieczemy około godziny w 180 stopniach.
Krok 7 - LEŚNY MECH  foto
Po upieczeniu wierzch ciasta obcinamy i kruszymy . Ciasto przekładamy spowrotem do tortownicy.
Krok 8 - LEŚNY MECH  foto
Śmietanę ubijamy z cukrem- w trakcie ubijania dodajemy namoczoną żelatynę. Ubitą śmietanę nakładamy na ciasto .
Krok 9 - LEŚNY MECH  foto
Kolejno umieszczamy na śmietanie pokruszoną część ciasta oraz owoce granatu. Ciasto schładzamy i serwujemy . Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bietka 02.11.2017 08:41
Bardzo lubię to ciacho :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat