Leniwe pierogi z cynamonem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajo

    1 szt
  • mąka pszenna

    2 łyzki
  • mąka ziemniaczna

    1 łyżka
  • sól

  • masło

    do smaku
  • cynamon

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • ser biały

    25 (twarogowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wsypać mąkę (pszenną i ziemniaczaną) na stolnicę, dodać przegnieciony przez praskę ser, jajko. Szybko ciasto zawalać, rozwałkować na grubość 1,5 cm, pokroić w kostkę.
Gotujemy w osolonej wodzie przez 3 minuty od momentu wypłynięcia pierogów na powierzchnię.
Podawać z roztopionym masłem, posypać cynamonem i cukrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 08.11.2012 10:35
już dawno nie robiłam
anulka69 13.04.2012 08:44
uwielbiam
m1monika 28.12.2011 16:03
pychotka :-)
Sarenka 21.10.2011 10:38
Cynamon jest jedną z moich ulubionych przypraw, czyli to zestawienie, jak najbardziej mi pasuje.
edyta44 20.05.2011 09:22
ciekawe polaczenie
Karolcia12 26.10.2010 09:30
muszę wypróbować
plocia 25.10.2010 22:33
Ooo takich nie jadłam
pawel007 17.08.2010 07:57
uwielbiam.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat