Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leniwe pierogi z cynamonem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 szt
mąka pszenna 2 łyzki
mąka ziemniaczna 1 łyżka
sól
masło do smaku
cynamon do smaku
cukier do smaku
ser biały 25 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Leniwe pierogi z cynamonem

Wsypać mąkę (pszenną i ziemniaczaną) na stolnicę, dodać przegnieciony przez praskę ser, jajko. Szybko ciasto zawalać, rozwałkować na grubość 1,5 cm, pokroić w kostkę.
Gotujemy w osolonej wodzie przez 3 minuty od momentu wypłynięcia pierogów na powierzchnię.
Podawać z roztopionym masłem, posypać cynamonem i cukrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 08.11.2012 10:35
już dawno nie robiłam
anulka69 13.04.2012 08:44
uwielbiam
m1monika 28.12.2011 16:03
pychotka :-)
Sarenka 21.10.2011 10:38
Cynamon jest jedną z moich ulubionych przypraw, czyli to zestawienie, jak najbardziej mi pasuje.
edyta44 20.05.2011 09:22
ciekawe polaczenie
Karolcia12 26.10.2010 09:30
muszę wypróbować
plocia 25.10.2010 22:33
Ooo takich nie jadłam
pawel007 17.08.2010 07:57
uwielbiam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak