Składniki:
3 składniki
twaróg tłusty | 1 kostka |
jajko | 1 szt. |
mąka | 2 duże łyż. |
Połączyć twaróg, jajko i mąkę. Jeśli ciasto się klei dodać z pół łyżki mąki. Ugnieść a następnie rękami zrobić wałeczki i pod skosem pociąć je na kawałki. Wstawić osoloną wodę, gdy się zagotuje wrzucić kluseczki. Po wypłynięciu jeszcze chwilę gotować aż zrobią się pulchne. Po wyjęciu posypać cukrem
twaróg tłusty | 1 kostka |
jajko | 1 szt. |
mąka | 2 duże łyż. |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: