Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leniwa jajecznica

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 0,5 szt
jajko 2 szt
szynka parmeńska 4 plastry
pomidor 3 plastry
sól i pieprz 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Leniwa jajecznica

Szynkę podsmażamy na suchej patelni na małym ogniu, aż do zarumienienia. Cebulę kroimy w krążki, dodajemy do zarumienionej szynki, smażymy około 1 min. Jajka doprawiamy solą i pieprzem w misce, wlewamy na patelnie, delikatnie mieszamy i po około 2 min zdejmujemy z patelni. Dodajemy pomidora do smaku, Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lucan 15.11.2014 21:21
na leniwe weekendowe poranki:) długo się robi jak na jajecznice;)
stef 15.11.2014 19:07
Mnie też zaciekawiła nazwa i opis nic mi nie wyjaśnił. Ale jajeczniczka smaczna.
adelajda 15.11.2014 18:20
Czemu jest leniwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak