Leniwa jajecznica

Leniwa jajecznica

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    0,5 szt
  • jajka

    2 szt
  • szynka parmeńska

    4 plastry
  • pomidor

    3 plastry
  • sól i pieprz

    1 do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szynkę podsmażamy na suchej patelni na małym ogniu, aż do zarumienienia. Cebulę kroimy w krążki, dodajemy do zarumienionej szynki, smażymy około 1 min. Jajka doprawiamy solą i pieprzem w misce, wlewamy na patelnie, delikatnie mieszamy i po około 2 min zdejmujemy z patelni. Dodajemy pomidora do smaku, Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Lucan

15.11.2014 21:21
na leniwe weekendowe poranki:) długo się robi jak na jajecznice;)

stef

15.11.2014 19:07
Mnie też zaciekawiła nazwa i opis nic mi nie wyjaśnił. Ale jajeczniczka smaczna.

adelajda

15.11.2014 18:20
Czemu jest leniwa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat