Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lemoniada z miętą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2 l
cytryna 3 sztuki
cukier 3 łyżki
mięta 1 garść
lód 12 kostek

Przepis i sposób przygotowania na: Lemoniada z miętą

Część wody mieszamy z cukrem. Dodajemy sok wyciśnięty z dwóch cytryn i dokładnie mieszamy. Dolewamy resztę wody. Listki mięty płuczemy. Cytrynę szorujemy i zalewamy wrzątkiem na 2-3 minuty, aby się wyparzyła. Po tym czasie kroimy ją na 12 części. Miętę i pokrojoną cytrynę dodajemy do wody i mieszamy. Odstawiamy do lodówki aby się schłodziła.
Przed podaniem wrzucamy kostki lodu (ilość wg uznania).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdziorka6 08.08.2014 08:33
przede wszystkim bardzo zdrowa
VioletoweKucharzenie 08.08.2014 06:45
gasi pragnienie w upały:-)
luna76 07.08.2014 19:05
super orzeźwienie na upalne dni :)
2milutka 07.08.2014 17:29
smacznie;)))))
Janina 07.08.2014 17:25
Fajny napój na upały;)
molanka 07.08.2014 17:12
idealna na upalne dni, najlepiej z lodówki
mirosława4 07.08.2014 16:09
bardzo dobra na upały

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak