Lemoniada z arbuza

Lemoniada z arbuza

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • arbuz

    1/2
  • woda mineralna

    1 litr
  • miód płynny

    3-4 łyżki
  • limonka

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do wody dodajemy cukier i mieszamy do do momentu, aż cukier się rozpuści. Dodajemy sok z limonek. Arbuza kroimy w kostkę, usuwamy pestki i blendujemy. Arbuza łączymy z wodą mineralną i mieszamy do połączenia się składników. Tak przygotowaną lemoniadę wstawiamy do lodówki. Lemoniadę podajemy dobrze schłodzoną, udekorowaną kawałkami arbuza.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ola1984

12.07.2017 20:54
Uwielbiam ;) U mnie pod nazwą arbuzada :)

SzczyptaChili

12.07.2017 13:26
Pyszne orzeźwienie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat