Lemoniada truskawkowa z sokiem cytrynowym i miodem

Lemoniada truskawkowa z sokiem cytrynowym i miodem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Zimna, orzeźwiająca lemoniada truskawkowa z sokiem cytrynowym, miodem oraz miętą.

Najlepiej smakuje w upalne dni!

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

owoce do lemoniady

  • truskawki

    2 garście
  • cytryna

    2 sztuki
  • miód

    3 łyżeczki
  • woda mineralna

    2 szklanki
  • lód

    2 szklanki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Lemoniada truskawkowa z sokiem cytrynowym i miodem

Cudowna ochłoda na upalne, letnie dni. Z tym przepisem szybko i bardzo łatwo przygotujesz orzeźwiającą lemoniadę truskawkową z sokiem cytrynowym, miodem i miętą.

Truskawki myjemy pod bieżącą wodą, obieramy z szypułek. Cytryny dokładnie szorujemy i zaparzamy gorącą wodą. Wykrawamy kilka plastrów do dekoracji, a z pozostałych cytryn wyciskamy sok. Miód rozpuszczamy w wodzie.

Do malaksera wrzucamy truskawki, dolewamy sok z cytryny i wodę z miodem. Miksujemy.

Pokruszony lód wrzucamy do szklanek. Dodajemy kawałki truskawek, porwane liście mięty i kawałeczki cytryn. Całość zalewamy lemoniadą. Podajemy do picia ze słomką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat