Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lemoniada truskawkowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki świeże 300 g
cytryny 3-4 sztuki
woda zimna 1,5 litra
miód lipowy 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Lemoniada truskawkowa

Cytryny przez kilka minut rolować dłonią po blacie, dzięki czemu puszczą więcej soku. Następnie przeciąć każdą wszerz na pół i za pomocą widelca wycisnąć jak najwięcej soku. Truskawki umyć i odszypułkować. pokroić w plastry i wrzucić do dzbanka z sokiem cytrynowym. Dodać odrobinę miodu i zalać 1,5 litra zimnej wody. Odstawić na godzinę do lodówki, żeby truskawki puściły sok. Podawać z lodem i plasterkami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

libre
libre 03.08.2015 19:05
Super pomysł :)
jagoda5913 03.08.2015 17:33
dobre na te upały
molanka 03.08.2015 15:32
idealna na upalne dni
Agnieszka-87-25 03.08.2015 14:44
taka lemoniada świetna na upały ;)
Wafelek2601 03.08.2015 14:11
Bardzo orzeźwiająca
Ania96 03.08.2015 12:41
na upały idealna
jasiek 03.08.2015 12:37
pyszny napój
Aleksandra/Olcia 03.08.2015 12:14
musi być smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak