Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lemoniada tradycyjna

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cytryny 6 sztuki
woda gazowana 2 litry
cukier brązowy 4 łyżki
mięta liście 1 garsc
kostki lodu 10 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Lemoniada tradycyjna

Cytryny sparzyć we wrzątku, i wycisnąć z nich sok. Pół jednej cytryny lub całą pokroić w plastry.
Wyciśnięty sok wymieszać z wodą mineralną.
Posłodzić wg uznania.
Wszystko dokładnie wymieszać.Wrzucamy pokrojone plastry z 1 cytryny i dodajemy kostki lodu.
W ten prosty sposób otrzymujemy smaczną i orzeźwiającą lemoniadę – idealną na upalne letnie dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta17 21.01.2013 21:16
smaczne:)
Sylwia26 21.01.2013 14:53
ślinka leci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak