Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lemoniada miodowo- bazyliowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

imbir 1 cm
miód prawdziwy 1 łyżka
bazylia 10-15 listków
Kurkuma mielona Prymat 1/2 łyżeczki
sok z cytryny 1/3 sztuki
woda gazowana 800 ml schłodzonej
kostki lodu do podania

Przepis i sposób przygotowania na: Lemoniada miodowo- bazyliowa

Imbir obrać i zetrzeć na tarce. Do garnka wlać 100ml wody, dodać starty imbir, listki bazylii, kurkumę i miód. Wszystko zagotować mieszając by miód się rozpuścił. Pozostawić do wystygnięcia. dolać schłodzoną wodę gazowaną i powlewać do szklanek. Podawać z kostkami lodu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 01.07.2016 07:48
pyszności :)
Jolcia_90 01.07.2016 00:41
super napój :) I jak mi się bardzo podobają te słoiczki. Normalnie hit lata :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak