Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lemoniada mandarynkowo cytrynowa Zewy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cytryna 1/2 szt duża
mandarynka 1 szt duża
kostki lodu 12 szt
woda gazowana 1 l zimna
mięta cytrynowa 10 liści
mięta liście 10 liści bananowej

Porada

Jeśli nie macie mięty cytrynowej ani bananowej możecie użyć takiej jaką macie.

Przepis i sposób przygotowania na: Lemoniada mandarynkowo cytrynowa Zewy


Cytrynę i mandarynkę dokładnie umyć i pokroić w plasterki.
Do dzbanka wrzucić pokrojone chwilę wcześniej owoce cytrusowe, dodać umytą miętę, wlać wodę gazowaną i na koniec wrzucić kostki lodu.
Zamieszać lemoniadę aby smaki się połączyły i rozlać do szklanek.
Przechowywać w lodówce bo zimna smakuje najlepiej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 10.08.2016 14:32
Bardzo dziękuję :)
marzut 08.08.2016 17:00
Fajnie wyglada
sezamek 08.08.2016 09:41
fajny napój
Ewa Wojtaszko 08.08.2016 08:39
ja nawet w zimie mogę pić lemoniadę, uwielbiam ! :D
Urszula Świeca 07.08.2016 19:51
Smaczny napój.))
Madzai 07.08.2016 18:14
Idealne na upały :)
Renataj 07.08.2016 16:28
Uwielbiam domowe lemoniady z naturalnymi składnikami - plastrami owoców i listkami świeżej mięty.Mięta bananowa - dla mnie nowość.
Wacław 07.08.2016 13:23
pyszna na upalne dni :-)
Marta Ryżek-Kalkowska 07.08.2016 13:12
W upalne dni najlepsza.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak