Lemoniada cytrynowa

Lemoniada cytrynowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    1,5 litra
  • cytryna

    4 szt
  • limonka

    2 szt
  • cukier

    7 łyżek
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Lemoniada cytrynowa

Wodę zagotowujemy z cukrem i odstawiamy do ostudzenia. Z trzech cytryn i jednej limonki wyciskamy sok a z pozostałe owoce sparzamy i kroimy w plasterki. Do zimnej wody dodajemy sok cytrynowy i wrzucamy plasterki cytryny i limonki. Najlepiej smakuje dobrze schłodzone.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

mirosława4 26.06.2017 07:50
bardzo dobra na upały
jagoda5913 26.06.2017 00:42
fajna lemoniada , też muszę taką zrobić na upały

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat