Lemoniada cytrynowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    1,5 litra
  • cytryna

    4 szt
  • limonka

    2 szt
  • cukier

    7 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wodę zagotowujemy z cukrem i odstawiamy do ostudzenia. Z trzech cytryn i jednej limonki wyciskamy sok a z pozostałe owoce sparzamy i kroimy w plasterki. Do zimnej wody dodajemy sok cytrynowy i wrzucamy plasterki cytryny i limonki. Najlepiej smakuje dobrze schłodzone.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mirosława4 26.06.2017 07:50
bardzo dobra na upały
jagoda5913 26.06.2017 00:42
fajna lemoniada , też muszę taką zrobić na upały

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat