Lemoniada

Lemoniada

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cytryna

    2 sztuki
  • cukier

    4 łyżki
  • mięta liście

    kilka listków
  • woda zimna

    1 litr
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cytryny i miętę dokładnie umyć. 1 cytrynę pokroić na plasterki drugą zaś wycisnąć. Do dużego dzbanka wlać przegotowaną wodę oraz sok z cytryny, a następnie wsypać cukier. Całość dokładnie wymieszać. Dodać pokrojoną na plasterki cytrynę oraz listki mięty. Tak przygotowaną lemoniadę wstawić na kilka godzin do lodówki przed podaniem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Renataj

30.08.2015 17:35
W sam raz na upały:)

Róża1

30.08.2015 17:16
poproszę o szklaneczkę :-) , Super !!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat