Lemoniada

Lemoniada

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda mineralna

    l 1,5
  • miód

    g 5
  • cytryna

    szt 1
  • listek mięty

    szt 5
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Lemoniada

Miód dajemy do garnuszka do miodu należy nalać pół szklanki mineralnej wody i mieszać aż do rozpuszczenia miodu. Pozostałą wodę przelać do wysokiego dzbanka. Gdy miód się rozpuści przelewamy do dzbanka z wodą. Z części cytryny wyciskamy sok i wlewamy do wody a z reszty tniemy na plastry i dodajemy do wszystkich składników i na koniec wymieszać i dodać miętę. Polecam przed piciem włożyć do lodówki i schłodzić albo dodać pare kostek lodu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat