Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekkostrawna zupa z manną

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 2 szt.
seler 1/2 szt./małody
por 1/2 szt
pietruszka 1 szt
kalafior 1 szt/mały
kasza manna 1/2 dag
mąka 2 łyżki
masło 1 łyżka
mleko 1/3 szklanki
sól do smaku
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Lekkostrawna zupa z manną

Wykonanie:
Warzywa opłukać, obrać, rozdrobnić, zalać wrzącą wodą lekko osolona i gotować. Pod koniec gotowania wlać zawiesinę z kaszy manny z odrobiną wody i nadal gotować na wolnym ogniu do miękkości warzyw. Mleko rozprowadzić łyżką gorącej zupy, wlać do garnka, przyprawić do smaku, dodać masło(polecam klarowane) i posypać obficie zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 03.07.2015 13:00
pyszne danie do zjedzenia
Wacław 03.07.2015 12:24
smaczna zupka :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak