Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekko waniliowe racuszki z dynią

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 150 gram
mąka pszenna 1 szklanka
cukier waniliowy 1 opakowanie
budyń waniliowy 30 gram
jajko 1 sztuka
sól szczypta
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
mleko niepełna szklanka
cukier puder do posypania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Lekko waniliowe racuszki z dynią

Przesianą mąkę, cukier, budyń, sól, proszek do pieczenia, mleko i jajko mieszamy w misce do połączenia składników. Na koniec dodajemy startą na tarce o dużych oczkach dynię i ponownie mieszamy.
Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podajemy oprószone cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 09.11.2015 09:49
takie placuszki zjem zawsze :)
Monika-twin 09.11.2015 09:27
fajne placuszki.
Maridka19 09.11.2015 07:47
Pyszne placuszki :)
Milka100 09.11.2015 07:31
pyszności te placki
Joannasz3190 08.11.2015 22:04
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak