Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekko pomidorowa zupa z warzywami i z kalafiorem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 3 sztuki
kalafior 1- sztuki
ziemniaki 5 sztuk
marchew 2 sztui
pietruszka kawałek korzenia
przecier pomidorowy 100 ml
śmietana 18 proc 3 łyżki
ziele angielskie 3 sztuki
seler nać
koperek
pieprz
Kucharek SMAK WIOSNY
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Lekko pomidorowa zupa z warzywami i z kalafiorem

Skrzydełka zalewamy około 3 litrami zimnej wody i gotujemy.Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, liśc pora,. Po kwadransie dodajemy pokrojone w kostke warzywa-marchew, pietruszke i ziemniaki . Gotujemy do miękkości . Potem dodajemy takze rózyczki kalafiora, gotujemy aż warzywa będą miękkie. Zupę doprawiamy przyprawami wymienionymi w skłądnikach . Zdejmujemy z gazu. Śmietanę mieszamy z przecierem pomidorowym, hartujemy w miseczce dodając po łyżce gorącej zupy ciągle mieszając. Dodajemy do zupy i mieszamy . Gotową zupę posypujemy obficie świeżym koperkiem. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Damiano
Damiano 12.11.2015 09:21
fajna zupka
Ewelina1991 12.11.2015 08:19
smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak