Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lekkie risotto z sosem pomidorowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 200 gram
sól 1 szczypty
koncentrat 3 łyżki
śmietana 1 łyżka
mąka 1 łyżka
pieprz
woda 1,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: lekkie risotto z sosem pomidorowym

Ryż ugotowałam wg instrukcji podanej na opakowaniu-następnie odcedziłam i przykryłam pokrywką aby utrzymywał ciepło. Do niewielkiego garnka wlałam wodę i zagotowałam. Wlałam koncentrat pomidorowy, dodałam mąkę wymieszaną ze śmietaną oraz pieprz do smaku. Jeszcze raz zagotowałam. Takim sosem polałam porcję ryżu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 26.04.2013 20:24
Zgadzam się z Magulą, to jest okropne.
Magula 26.04.2013 12:51
Tego napewno nie mozna nazwac risottem i wygląda obleśnie
Lemon 18.01.2013 12:40
fajne
halina17 18.01.2013 12:15
To jest ryż z sosem.
Weronika_eM 18.01.2013 11:42
Risotto to to nie jest.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak