Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekki żurek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zakwas żytni 200 ml
kiełbasa 200 g
cebula 1
chrzan 2 łyżeczki
czosnek 1 ząbek
jogurt naturalny 3 łyżki
Majeranek suszony Prymat
sól i pieprz
jajko ugotowane na twardo 1

Porada

Możemy podawać z jajkiem ugotowanym na twardo.

Przepis i sposób przygotowania na: Lekki żurek

1. Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę kiełbasę,a następnie dodajemy przekrojoną na pół cebulę.
2. Do gorącej się wody wsypujemy majeranek, czosnek i zawartość patelni. Gotujemy wywar na małym ogniu przez ok. 30 minut.
3. Następnie dodajemy zakwas.
4. Doprawiamy solą i pieprzem oraz chrzanem i jogurtem naturalnym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak