Lekki żureczek z szynką i jajkiem .

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żurek

    1 szt
  • marchewka

    1 szt
  • szynka gotowana

    20 dag
  • śmietana 12%

  • jajko ugotowane na twardo

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na bulionie gotujemy starta na grubych oczkach marchewkę . Dodajemy rozrobiony proszek żurku i pokrojoną szynkę . Zaciągamy śmietaną i dodajemy posiekane jajka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andzia123 11.04.2012 09:16
lubię taki
iwona332 11.08.2011 08:55
super
halinka1011 16.07.2011 09:05
świetny przepis
pioge7 16.07.2011 06:56
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat