Przepis i sposób przygotowania na: Lekki torcik śmietanowo-truskawkowy, czyli rozkosz sama w sobie
Kroki postępowania
SMACZNEGO!
jaja | 5 szt |
mąka pszenna | 1 szklanka |
cukier | 1 szklanka |
ocet | 1 łyżeczka |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
mrożone truskawki | 700 g |
cukier drobny | 3-4 łyżki |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 5-6 łyżek |
śmietana 30% | 500 ml |
cukier puder | 1 łyżka |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 1 łyżeczka |
gorąca woda | 2-3 łyżki |
śmietana 30% | 2/3 szklanki |
cukier puder | 1 łyżeczka |
konfitura wiśniowa | 2-3 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: