Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekki sos czosnkowo - koperkowy

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jogurt naturalny 200 g
czosnek 2 ząbki
koper świeży 1 pęczek
ocet jabłkowy 1 łyżeczka
Pieprz biały mielony Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
ksylitol

Przepis i sposób przygotowania na: Lekki sos czosnkowo - koperkowy

Przepis na prosty i szybki w przygotowaniu lekki sos czosnkowo - koperkowy na bazie jogurtu naturalnego. Smaczny i bardzo aromatyczny :)

PRZYGOTOWANIE:

Do miseczki wlewamy jogurt naturalny (najlepiej gęsty), koperek drobno siekamy i dodajemy do jogurtu.

Następnie dodajemy 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i łyżeczkę octu jabłkowego. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, a na koniec doprawiamy solą, białym pieprzem oraz dosładzamy cukrem brzozowym. Jeszcze raz mieszamy i gotowe!

Sos jest idealny do kanapek, sałaty, mizerii, a także frytek oraz pizzy - świeży, lekki i bardzo aromatyczny.

Życzę smacznego! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

VioletoweKucharzenie 30.04.2015 10:51
idealny na sezon grillowy:-)
Maridka19 30.04.2015 08:22
Sos wygląda bardzo smakowicie
monika141 29.04.2015 19:12
pyszny sos
iskierka.ag 29.04.2015 13:50
Nigdy nie jadłam niczego z cukrem brzozowym. Do czego można porównać w smaku? Sosik super, sama taki robię, ale bez cukru.
jagoda5913 29.04.2015 10:09
Super sos...:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak