Przepis i sposób przygotowania na: Lekki Kapuśniak
Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojoną w drobne plasterki kiełbasę i 2 polówki cebuli. Podsmażamy, następnie wrzucamy do zupy. Gotujemy ok 30 min i doprawiamy solą i pieprzem.
kapusta kiszona | 1 kg |
marchew | 1 sztuka |
pietruszka | 1 sztuka |
kiełbasa | 15 dag |
ziemniaki | 2 sztuki |
cebula | 1 sztuka |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 listki |
ziele angielskie | 5 ziaren |
sól | 1 łyżka |
Majeranek suszony Prymat | |
kminek | 1/2 łyżeczki |
pieprz | |
olej do smażenia | |
woda |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: