Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekki Kapuśniak

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
kiełbasa 15 dag
ziemniaki 2 sztuki
cebula 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 2 listki
ziele angielskie 5 ziaren
sól 1 łyżka
Majeranek suszony Prymat
kminek 1/2 łyżeczki
pieprz
olej do smażenia
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Lekki Kapuśniak

Kapustę kiszoną płuczemy, kroimy na mniejsze kawałki. Wrzucamy do garnka i zalewamy wodą – taką ilość aby przykryła kapustę. Dodajemy pokrojoną marchew, ziemniaki i piertuszkę, a także majeranek, kminek, ziele angielskie i liść laurowy.
Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy pokrojoną w drobne plasterki kiełbasę i 2 polówki cebuli. Podsmażamy, następnie wrzucamy do zupy. Gotujemy ok 30 min i doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 02.01.2016 14:05
jaka dobra zupka na rozgrzanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak