Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekki kapuśniaczek

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion na żeberkach 1,5 l
kapusta biała 1/2 główka
włoszczyzna 1 szklanka
boczek wędzony 20 dag
cebula 1 sztuka
natka pietruszki 1 łyżeczka
ziemniaki 8 sztuk
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Lekki kapuśniaczek

Boczek kroimy w drobną kostkę. Podduszamy razem z cebulą. Do bulionu dodajemy włoszczyznę drobno pokrojoną, posiekaną kapustę. Kiedy będą na wpół miękkie dodajemy ziemniaki (pokrojone w kostkę), boczek. Doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bozena105 05.10.2011 22:06
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak