Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekki kapuśniaczek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 szklanka
marchewka 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
bulion warzywny 1 kostka
Pieprz biały mielony Prymat
papryka czerwona 1 szt
ziemniaki 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Lekki kapuśniaczek

Ziemniaki obieramy z skórki i kroimy w kostkę . Marchewkę obieramy i kroimy dekoracyjnie w kwiatuszki. Do garnka z woda ok 1 litr dajemy kapustę kiszona .Dodajemy ;liść laurowy i gotujemy ok 10 min . Następnie dodajemy pokrojone ziemniaki i marchewkę . Gotujemy . dodajemy bulion warzywny . Doprawiamy pieprzem . Pod koniec gotowania dodajemy pokrojona w paseczki paprykę . Gotujemy jeszcze kilka minut . Podajemy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 09.10.2012 12:49
nie przepadam za kapuśniakiem;)
Anna133 09.10.2012 10:39
ula la jakie wiatraczki :)
manaika 09.10.2012 08:16
super!
Betka 09.10.2012 07:33
fajny;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak