Przepis i sposób przygotowania na: Lekki i puszysty sernik na niedzielę :)
Składniki jak zawsze na samym dole, a przygotowanie tego sernika jest naprawdę proste!
Najpierw ucieramy jaja z żółtkami i cukrem, następnie dodajemy stopniowo ser i kolejno budynie (suche oczywiście).
Gdy otrzymamy jednolitą masę dodajemy składniki płynne czyli olej i 3 szklanki mleka (nie na raz), cały czas miksując na wolnych obrotach - otrzymana masa będzie rzadka, ale to nic... tak ma być! test
I w zasadzie to był by koniec! Ja swój sernik robiłem bez spodu z ciasta, do tortownicy wylałem wcześniej przygotowaną masę i piekłem godzinę w temperaturze 170 stopni...
Sernik ten jest na prawdę bardzo lekki, bardzo delikatny i puszysty, świetnie smakuje i po zjedzeniu nawet kilku kawałków nie ma sie uczucia sytości! - Polecam go każdemu amatorowi serników!