Lekki, dietetyczny obiad

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1/2
  • jajka

    2
  • pomidor

    1
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Porcja dla jednej osoby.
Kalafior obieramy z liści, dokładnie myjemy i wrzucamy do gotowania( nie zapomnieć o posoleniu wody!).
Jajka gotujemy na twardo.
Pomidora obieramy ze skórki, kroimy bardzo drobno i wrzucamy na patelnię dodając szczyptę soli. Dusimy go przez chwilę aż do powstania gęstego sosu.
Co chwilę sprawdzamy czy kalafior jest miękki. Jeśli tak-odcedzamy go. Jajka obieramy z łupki i kroimy na plastry.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jolanta19 06.01.2012 08:11
mniam
Mysiunia 10.11.2010 16:58
ciekawe:) bardzo ładnie wyglada;)
czarnaMi 08.11.2010 16:25
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat