Lekki deserek jogurtowy.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jogurt grecki

    3 kubki
  • żółtko jajek

    3 szt
  • cukier waniliowy

    1 op
  • galaretka

    3 pacz. różne kolory
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    6 łyżeczek
  • biszkopty okrągłe

    12 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.
Jogurty przkładam do wysokiego naczynia ,dodaje 2 żółtka i cukier waniliowy miksuje do połączenia składników ,żelatynę rozpuszczam w niewielkiej ilości gorącej wody dodac do jogurtów,wymieszac .Mase dziele na dwie części do jednej dodaje pokrojone galaretki, zrobiłam dzień wcześniej według opisu na opakowaniu delikatnie łącze z masą .Cześć masy bez galaretek przelewam do pucharków wkładam na 15 min do lodówki aby masa się trochę ścięła na to nakładam mesę z galaretkami na to pokruszone biszkopciki i znowu masę bez galaretek.Całości dekoruje kolorowymi galaretkami,listkami mięty i rurkami czekoladowymi. Schłodzić w lodówce

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bożena Matuszczyk 30.01.2017 22:33
Miło mi .Dziękuję za miłe komentarze.;)
gusia1000 30.01.2017 18:56
Na pewno jest smaczny.
Krzysztof15 30.01.2017 14:57
Pysznie wygląda
dodi 30.01.2017 12:46
ale bym zjadła
Bożena Matuszczyk 30.01.2017 10:20
Bardzo dziekuje za miłe komentarze.;)
Wacław 30.01.2017 10:17
na sam widok ślinka leci ;-)
gosia56 30.01.2017 10:01
pyszny deser ;)
Ewelina1991 30.01.2017 09:41
fajny deserek
mirosława4 30.01.2017 08:25
poproszę jeden puchar
Bożena Matuszczyk 30.01.2017 07:47
Dziękuję;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat