Lekki deser ryż z aronią

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • aronia

    1 szklanka
  • cukier

    4 łyzki
  • woda

    1,5 szklanki
  • ryż

    1 woreczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryz gotujemy według przepisu na opakowaniu . Po ugotowaniu wyciągamy z woreczka i rozkładamy do małych miseczek. W garnku zagotowujemy 1,5 szklanki wody dodajemy ok 4 łyżki cukru i gotujemy chwile dodajemy aronię i gotujemy wszystko ok 5 min . Studzimy . Sokiem i armią polewamy ryż .m Podajemy na zimno lub ciepło

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kika100 27.03.2013 12:27
bardzo smaczne
agaK. 19.08.2012 20:02
fajnie wygląda
iwa643 19.08.2012 08:33
polecam smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat